Fresno Part III Yosemite

Efter den lediga veckan så tyckte familjen att vi verkade uttråkade å ville hitta på något kul för oss så de tog med oss till deras kampingställe uppe i bergen. Ett ganska mysigt ställe som gått i arv till vår billetmamma. Vi sov i tält utanför deras kampingkojja, det var en kojja med typ gummitak å hade en öppen uteplats med eldstad å grejjer. Sen tog vår billetfarsa oss med upp lite längre i bergen å visa oss världens största träd + att vi dagen därpå åkte å gjorde ett besök i nationalparken Yosemite med dess otroliga berg å sköna natur.



Jag sitter å myser å filostikerar framför den öppna elden å minglar engelska med "släkten" tyst så man inte väcker småkusinerna.



Det var ca en timmes resa för å komma till bergen, staden Fresno ligger ganska plant som i en öken typ men mas ser de höga bergen i bakdrunden. Här vare några kossor ute på bete på den knalltorra savannen, eller vad det nu kallas ;)



Redwoodträden var enorma, tyvärr hade ju nån nöt kapat ner hälten av alla som var i det området, de mesta låg dock kvar på backen för de inte kunde frakta de stora asen nånstans.



Om man gröpa ur stammen på ett fullvuxet redwoodträd så vart tunneln så stor att man kunde köra jeep genom dem berätta dom.



Jag med dom enorma kottarna, vi tog med oss ett par styckna var hem som sovenirer men de blev kvar i huset för de inte gick med packningen på flyget dessutom vet jag inte hur man får ta in frö-, växt-grejjer till sverige från USA å eftersom de redan tror att jag är nån skum terrorist lr nått så var det väll lika bra att ge fan i å ta med dom där.



En av stubbarna hade murknad ur så man kunde gå in i den. Tänkte att det är ju bara gjuta ett golv lägga en plåt på't sen kan man ju hyra ut den som dubbelrum.



Grymt vackert vattenfall vi kolllade på när vi klättrade runt där i bergen, det var dock så varmt ute så i princip allt vatten dunstade å blev ånga innan det nudda marken, det va lite häftigt å se!


Yosemite naturparken å grymt poppis bland bergsklättrare, här är tre tappra påväg upp för den giganstiga bergsväggen. Det kan ta dom flera dagar att nå toppen. Härligt å se riktiga äventyrare!



Här är ett hotell/restaurang som är gjord helt i sten/cement, det ser ut som träpanel men det är det icke! Ganska coolt



Mackan å Curtis (billetfarsan) med de vackra bergen i bakgrunden.



Tur att man har bra balans så man inte ramlar 14000 meter ner i avgrunden :D



De tog med oss på baseboll också, Fresno Grizzlies var jäkligt bra, ledde ligan under högstaligan, vet inte hur de slutade sen...



Baseboll från kanonplattser, ganska bra drag faktiskt med, mycket tjo å tjim :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0